Hörseltest nyfödda barn

Hörseltest barn är något som man ska göra om man misstänker att det är något fel på hörseln hos barnet. Det kan avgöras genom bla att barnet inte tittar när ljud uppstår eller att man gör ett ljud bakom barnet och barnet inte reagerar. 

Hörseltest på barn

Sällan kan barn födas med hörselskada eller hörselnedsättning. Hörseltest barn är det första man då gör. Oroa dig inte för det går att se till att det blir bra igen. Hörselskada uppstår efter barnet fötts och inte i mammans mage. Det finns många olika hjälpmedel man kan ta till för att barnet ska höra bra igen. Bla talar man om hörapparater och andra verktyg.

Varför måste barn ha hörapparat?

Har barn hörselproblem så kan det vara bra att man har hörapparat till barn. Då hör barnet mycket bättre och kan agera som en människa normalt gör. Hörapparaten ställs in hos en audionom var jobb är att se till att barn får sin hörsel så återställd som det bara går. Hörseln är viktigt funktion som göra att en person lever normalt. Hade inte människan haft sin hörsel så hade många problem i världen uppstått.

Kontakta oss så hjälper vi dig att ditt barn ska höra bra igen.

barn